Thursday, April 27, 2006

Slutet av april.

Det regnar. I går krattade jag och knipsade av vissna stjälkar av mynta och dragon.
I mitt myntaland växer nu massor av nässlor. Jag skall äta dem! Jag planerar att koka soppa på nässlorna nästa vecka. Om man inte kan besegra dem skall man äta upp dem! jag skall
blanda upp nässlorna med späda kirskålblad. Jag har betraktat kirskålen som giftig eller åtminstone mindre god, men i år skall jag göra ett nytt allvarligt försök att se den som en tillgång för att dryga ut hushållskassan.
Jag har varit på Åland. Jag har sett fläckar av blåsippor utmed vägrenarna och enstaka blåsippor i fårhagarna. Jag har tillgång till en kolonilott på Åland. Den gränsar till fårhagar på två sidor. På två sidor fortsätter fältet av kolonilotter, eftersom den ligger i ett hörn. Jag vet, att om några veckor kommer blåsipporna att breda ut sig, och sedan blir det gult av gullvivor.
Gullvivorna sticker upp som små krusiga ljusgröna blad nu. Jag har grävt, fast jorden var kletig, och jag har tagit bort visset fjolårsgräs, ryckt upp klöver, bänt upp späda maskrosplantor och knipsat gamla hallonplantar i bitar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home